marcusxms

joined 2 weeks ago
[–] marcusxms@friendica.dk 1 points 10 hours ago

Hm, forstår ikke helt, hvorfor den ikke ser afslutningen på citatet...

 

Følgende blev slået op i den store danske Boykot USA-gruppe for nu 9 timer siden, af Mads Mouritsen, der opstartede gruppen.

Citat:

⚠️ Admin-meddelelse ⚠️
Den internationale admin-gruppe, repræsenteret af Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Italien, Island, Tjekkiet og Danmark, er blevet enige om at anbefale alternative sociale medier.
Sammen beder vi dig om at oprette en konto på Pixelfed og Mastodon.

Mastodon tilbyder et glimrende alternativ til X, mens Pixelfed er et perfekt match til Instagram.

Målet er at støtte disse netværk for at øge bevidstheden og rækkevidden i håbet om at etablere dem som alternativer til X og Instagram på længere sigt. Hvis du ikke vil forlade X eller Instagram, behøver du selvfølgelig ikke. Vores hovedmål er at fylde disse to platforme med liv og gøre dem interessante for så mange mennesker som muligt. Vi beder om din hjælp og støtte i denne bestræbelse.

Dit internationale administratorteam.

Efterlad venligst denne erklæring en 👍 og skriv en kommentar, hvis du har oprettet dine konti.

Pixel fedt
play.google.com/store/apps/det…

Mastodont
play.google.com/store/apps/det…

facebook.com/groups/4187464579…

Tænkte da lige, at det skulle nævnes her. Rigtig god nyhed, efter min mening.

Nu håber jeg så bare at de fleste får gode oplevelser, så de faktisk bliver aktive på de nye platforme, og ikke kun kortvariget. Det kan vi måske hjælpe med til.

Tænker dog det ville være lidt nemmere at finde de nye brugere og hjælpe dem i gang - og for dem at finde hinanden - hvis det specifikt var de danske instanser.
Gætter på at de to apps nok bruger pixelfed.social og mastodon.social, som standard, men ved faktisk ikke hvor let det er at vælge en anden instans deri?

Har om ikke andet selv lige foreslået to danske instanser som kommentar på opslaget, men det er så bare referencer til hjemmesiderne, og ikke info om, hvordan de kan bruge de instanser, i de respektive apps, da jeg pt. ikke ved det.

[–] marcusxms@friendica.dk 1 points 2 days ago

@tidemann Det er fint, der er ikke sket det store indtil nu. Tænkte bare at hvis der kommer et opslag i hovedgruppen, så kan der nok pludselig komme mange medlemmer og opslag.

Har prøvet at hjælpe ift. de få spørgsmål, og nævner til forum.fedi i beskrivelsen. De få opslag indtil nu har ikke været omkring nye sociale medier.

Tænker heller ikke det bliver særlig relevant at afvise opslag. Har mest slået godkendelse til, hvis nogen skulle prøve at lave et anti-boykot-opslag alene for at kritisere folk for at være på FB, uden reel interesse i alternativer. Dem var der en del af i hovedgruppen i starten, både i opslag og i kommentarer. Og så er der løbende folk, der ikke gør andet end at lave griinereaktioner på alle opslag.

[–] marcusxms@friendica.dk 1 points 2 days ago (2 children)

En kort opdatering:
Gruppen er nu oppe på 67 medlemmer, og skaberen af den oprindelige danske Boykot USA-gruppe er kommet med ind, og har spurgt, om der skal laves et opslag om den i hovedgruppen. Som flere har erfaret, er der nogle gange moderatorer i den oprindelige gruppe, der lukker ned for indlæg omkring nye sociale medier, men det virker altså ikke til, at skaberen bakker op om den retning, som er rigtig godt at se. Måske gruppen derved ville være åben for mere samarbejde, hvis det aftales først?

Kunne dog godt bruge flere til at hjælpe med bl.a. viden og svar. Pt. er jeg og Jesper Tidemann admins.

Gruppen kan findes her:
facebook.com/groups/boykotusai…

[–] marcusxms@friendica.dk 1 points 2 days ago (2 children)

@jeppe @anderslund @folkefoderation @henrikmillinge @voss @dennismelhede Interessant, men også lidt trist at høre, for i så fald er det jo nok selve applikationen, den er gal med. Ellers også har friendica.world måske også fået en betydelig tilvækst af brugere, uden de endnu har fået opgraderet deres server.
Er det kontinuerligt eller periodevis?

[–] marcusxms@friendica.dk 1 points 2 days ago (1 children)

@jeppe @katharsisdrill @dennismelhede Måske man kunne samle en gruppe af folk der vil hjælpe med administrationen/konfiguration, hvis det ikke i forvejen er tilfældet?

[–] marcusxms@friendica.dk 1 points 2 days ago (2 children)

@jeppe @katharsisdrill @dennismelhede Vil gerne prøve at hjælpe med at diagnosticere.

[–] marcusxms@friendica.dk 2 points 2 days ago

@handican Jeg ville gerne besvare det men jeg ved det ikke, da jeg selv er ret ny herinde.
Vil måske foreslå at spørge på forum.fedi.dk, eller at lave et opslag omkring det herinde, så flere ser det?

[–] marcusxms@friendica.dk 1 points 5 days ago (3 children)

@jeppe @anderslund @folkefoderation @voss @fohns er på Mastodon, så måske han kan svare her.

Har ikke selv gravet ned i protokollerne endnu, og er også relativt ny inden for sociale medier, men tænker bestemt ikke at Bluesky er en del af løsningen som den er pt., både ift. den ikke er decentral, og at der meget vel kan komme reklamer og salg af data fra platformen i fremtiden, især hvis den får succes.

Om ActivityPub er bedre end Diasporas protokol - eller noget tredje er bedre end de to, ved jeg ikke endnu.
Men jeg er udvikler, så det ville da være interessant at kigge nærmere på.
Har også overvejet, om man skulle prøve at deltage i udviklingen, for jeg synes umiddelbart ikke at friendica eller pixelfed er helt modne nok til generel brug. Mastodon, måske, men de fleste danskere tænker jeg er mere interesseret i noget Facebook-lignende. Pixelfed er dog ikke så langt fra, tænker jeg. På den anden side har jeg aldrig været nogen Instagram-poweruser, så måske det også er fordi, jeg bare ikke har testet den i dybden nok, til at se flere mangler.
Men det er jo ikke nødvendigvis protokollernes skyld. Idéen i med at så mange netværk kan kommunikere internt er god, og gør netværket/projektet mere modstandsdygtig ift. angreb, tænker jeg, og også mere fremtidssikret.

[–] marcusxms@friendica.dk 1 points 1 week ago

@mj-j Det ser godt ud - tak!

 

Jeg ser flere på Facebook søge et alternativ til Word eller Google Docs. Nogle af dem ønsker specifikt muligheden for at samarbejde med andre om dokumenterne.

De bedste alternativer jeg kender til er LibreOffice, hvis det er offline, og så har jeg hørt godt om, men ikke prøvet, Collabora og OnlyOffice til redigering online, med mulighed for at samarbejde om dokumenter. Førstnævnte kan fås som en del af NextCloud, så vidt jeg kan forstå.

Når jeg så taler med andre der kender til servere/programming så ville jeg foreslå self hosting eller en VPS dertil - og det er hvad jeg selv ville vælge - men de giver jo ikke rigtigt et brugbart råd for mange privatpersoner eller små virksomheder. Store virksomheder med IT-afdelinger til den slags, måske.

Er der derfor nogen, der kender til sider/virksomheder, hvor man kan købe eks. NextCloud, Collabora eller OnlyOffice, hvor de står for hosting? Naturligvis meget gerne i Europa, eller i hvert fald uden for USA.

[–] marcusxms@friendica.dk 1 points 1 week ago

@samsapti Har netop skrevet et opslag om det, som jeg da lige vil gentage her:

"Apropos boykot af USA, så er Franske Qobuz klart værd at overveje som musik-streamingtjeneste.

Qobuz giver næsten 5 gange(!) så mange penge til kunstnerne som Spotify, som ligger nær bunden, og historisk kun har sænket andelen yderligere.

Som man kan se er beløbene dog helt generelt ufatteligt lave, så endnu bedre er det at købe deres albums på eks. Bandcamp. Især på "Bandcamp Fridays".

Kredit til musikeren Benn Jordan for billedet og arbejdet med sammenligningen."

[–] marcusxms@friendica.dk 1 points 1 week ago

@ivy-oak God idé! Følger dig nu (også) på Pixelfed. 😀

Jeg hedder marcusxms derinde.

[–] marcusxms@friendica.dk 2 points 2 weeks ago

@malte Jeg gætter på de begrundelser meget vel kan være copy-pastet.
Jeg synes en gruppe med IT-hjælp relateret til Boykot af USA handler om individuel boykot, selvom selve opslaget selvfølgleig ikke handler direkte om boykot af et specifikt produkt.

Måske personen kunne have afvist fordi vedkommende ikke kender mig, og de ikke vil hjælpe med at promovere en gruppe fra en person de ikke kender. De kan ikke vide om jeg/gruppen faktisk kan tilbyde hjælp, eller om jeg måske bare prøver at sælge et produkt eller scamme folk.

Mere negative potentielle begrundelser kunne være, at der er specifikke moderatorer der prøver at sabottere gruppens formål ved at afvise opslag, eller at de ønsker at have kontrollen med bevægelsen, og derfor kæmper imod andre initiativer på den front.

Eller også har de bare for travlt, så de kigger på hvert opslag i 10 sekunder, og så træffes der nogle gange dårlige beslutninger som resultat.

 

Jeg overvejer om man skulle oprette en dansk/skandinavisk it-hjælps-gruppe relateret til boykot af USA, og større europæisk selvstændighed på teknologiområdet, som samtidig hjælper folk i gang med alternative sociale medier som Mastodon, Friendica og Pixelfed. Der kunne være:

- Hjælp ift. mobiltelefoner, tablets - hardware og software
- Hjælp omkring almindelige computere - hardware og software (eks . Linux)
- Hjælp/Guides omkring alternative sociale medier, der ikke er baseret i USA. Tænker de guides i så fald ikke ligger på Facebook men eks. herinde. Generelt kunne man ved nogle spørgsmål måske bare henvise til tråde her.

Der kunne både være mulighed for hjælp online og personligt, alt efter hvilken form for gruppe, medlemmerne ønsker at skabe.

Der er rigtig godt gang i Boykot USA-gruppen, og der kommer i forvejen flere IT-relaterede spørgsmål derinde, men tænker måske en dedikeret gruppe ville aflaste den store gruppe lidt + folk der er interesserede i at hjælpe med det IT-specifikke, kan så se opslag kun om de emner, fremfor de hundredevis af emner, der dækkes i hovedgruppen.

Alternativt kunne man også lave en gruppe, der ikke laver generel IT-hjælp men alene hjælper folk over på alternative sociale medier, og så kunne den øvrige IT-hjælp foregå her, som den allerede gør. Jeg tænker dog nogle måske IKKE kommer med over pt., og jeg vil stadig gerne hjælpe dem væk fra windows, gmail, google docs, microsoft office, adobe, amerikanske streamingtjenester osv. osv. En risiko er dog at man faktisk får skabt et godt fællesskab i den gruppe, og gruppen faktisk delvist kommer til at fastholde folk på netop Facebook, som ikke er ideelt.

God/Dårlig idé? Eller bare overflødigt? Er der nogen, der ville være med til at hjælpe til i sådan en gruppe?

view more: next ›