this post was submitted on 15 Sep 2025
13 points (93.3% liked)
Spørgsmål og Svar
373 readers
2 users here now
Her kan du spørge andre brugere om lige hvad du vil. Intet spørgsmål er for småt og der findes ingen dumme spørgsmål.
Regler
- Indlæg skal være reelle spørgsmål som er spurgt i god tro. Indlæg må ikke være brok skjult som et spørgsmål og spørgsmål må ligeledes ikke være ladede.
founded 2 years ago
MODERATORS
you are viewing a single comment's thread
view the rest of the comments
view the rest of the comments
SURDEJ!!! det er levende kemi i vores køkken. Hver gang vi ælter, hæver og bager, er vi midt i et naturligt EKSPERIMENT.. 😎
Og endnu mere vigtigt: Øl (og andre gæringer)! Der er endda nogle der mener at ølbrygning er den egentlige grund til at mennesket stoppede med at være jæger/samlere og i stedet begyndte at dyrke jorden.
Årh, jeg var nok heller ikke særlig oplagt til jagt med ondt i skallen ;-)
Suk. Jeg jar lige dræbt endnu en surdej.
Men tilbage til kemi:
Min hustru laver de dejligste Kombuchaer, hvilket også er fed kemi.
Farven fra rødbeder eller rødkål ændre farve når man ændre pH. Fx med eddike eller natron. Det er vildt sejt.
r.i.p ! Jeg glemte min på køkkenbordet sidst... Livet med småbørn
Husk at bruge lidt rugmel når du fodrer den. Jeg lavede en surdej i starten af sommeren, og den lever stadig selvom jeg nogen gange kun får fodrer den hver anden uge. Jeg bruger normalt 1 del rugmel, 3 dele hvedemel og 3 dele vand.