this post was submitted on 07 Aug 2025
11 points (100.0% liked)

Mad og drikke

112 readers
2 users here now

For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!

Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.

Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 10 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.

founded 2 years ago
MODERATORS
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .

God lille-fredag og bon appétit!

top 11 comments
sorted by: hot top controversial new old
[–] President_Pyrus 4 points 1 day ago

Jeg bryggede jo øl for første gang for et par uger siden, hvorfra jeg gemte den brugte malt, så jeg kunne bage med den. Det fik jeg så gjort i dag, som resulterede i et skønt surdejsbrød, hvor der også røg en del rugmel i da jeg løb tør for hvedemel. Det har så gjort at brødet nærmest er midt mellem et rug- og hvedebrød, men det har nu stadig en lækker konsistens.

Jeg glæder mig i øvrigt til at få smagt på øllen en gang i næste uge :)

[–] Tralle 5 points 1 day ago* (last edited 1 day ago) (1 children)

I aften står den på fajitas på kanin. Kaninen er i marinade og masa'en er lavet til dej. Så er det bare at lave en guacamole og stege tortillas og kanin.

Kom hjem fra 3 hårde uger på job i går så det blev en hurtig Caesar salat med mayo fra egne æg 🙂 Det er en klassiker af en årsag, det er dælme godt.

Fik brændt første portion croutoner, så al morgenbrødet gik tabt 😐

Men jeg har fået kogt en god fond på kyllingeskroget og nu står kaninskroget og bobler, (suppeskimmeren er fantastisk)

Nu har jeg lår af kylling og kanin i køleren, overvejer noget med salvie og dijon.

Nogle forslag til hvad man ellers kan lave på det? Der skal kartofler til, haven flyder over af dem.

[–] Urt 3 points 1 day ago (1 children)

Hvad med frikasse - det synes jeg kan være ret lækkert når det er lavet ordentligt

[–] Tralle 3 points 1 day ago

Helt sikkert, og der burde være fint med sommergrønt endnu.

[–] SorteKanin 2 points 1 day ago

Jeg fik lavet krebinetter i dag. Nok en af mine yndlingsretter, som jeg ikke har lavet i lang tid. Som et eksperiment prøvede jeg at bruge panko i stedet for rasp, men jeg må indrømme at det ikke rigtig gør nogen forskel.

[–] regirkrusatsat 4 points 1 day ago (1 children)

Når jeg laver burgerboller (på grillen) bliver bollen aldrig sprød, men bare varmet. Jeg har prøvet at smøre lidt smør på, og håbede at det måske ville virke (havde hørt noget om, at resturanter bare brugte uanede mængder af fedt, til at få det til at smage godt). Men det ender bare med at bollen bliver brændt der hvor smørret var.

Er det nogle specielle boller jeg skal købe? Jeg gad virkelig godt at vide hvordan restauranter laver sprøde burgerboller.

[–] SorteKanin 2 points 1 day ago (1 children)

Hvor vil du have den til at være sprød? På indersiden eller ydersiden? Jeg tror måske det er lidt svært at gøre det på en grill. Hvis du rister bollens inderside i smør med høj nok varme på en pande, så burde det blive sprødt vil jeg mene. Men jeg er ikke ekspert.

[–] regirkrusatsat 3 points 1 day ago

Tak for tippet! Jeg går mest bare efter en burgerbolle der er fast. I alle mine burgere er bunden blød, og det er bare lidt nederen når man skal holde/spise den :)

[–] Urt 3 points 1 day ago* (last edited 1 day ago) (1 children)

Jeg har fået kefirknolde hjem, så første omgang er nu sat over. Knoldene skulle gerne formere sig for hver gang, så forhåbentlig har jeg snart nok til en god portion. Derfra håber jeg at kunne lave både en tykkere yoghurt og noget i stil med cremefraiche - det bliver lidt sjovt at prøve sig frem med

Jeg har også fået gang i en kombuchasvamp, som nu er ved at nå en god størrelse til en reel portion. Jeg elsker kombucha og har lavet det før, så jeg glæder mig virkelig 😁 (fermenteret te).

Aftenen står i det hele taget i mælkeprodukternes tegn - jeg skal også prøve at lave knapost og se, om den kan erstatte vores købte smøreost. Det ikke noget jeg har lavet før, men har en kærnemælk på dato, så nu giver jeg det et forsøg.

[–] Tralle 3 points 1 day ago (1 children)

Det lyder spændende!

Kefir skulle jo være mirakelmidlet til tarmen.

[–] Urt 3 points 1 day ago

Og så smager det godt!

Er mælkekefir jeg giver mig i kast med. Har tidligere lavet vand kefir, hvilket også var super lækkert, men har bare fået nok af det