this post was submitted on 17 Sep 2025
26 points (100.0% liked)

Mad og drikke

115 readers
3 users here now

For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!

Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.

Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 10 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.

founded 2 years ago
MODERATORS
26
submitted 2 weeks ago* (last edited 2 weeks ago) by EvilCartyen to c/mad
 
top 3 comments
sorted by: hot top controversial new old
[–] xxce2AAb 3 points 2 weeks ago

Det ser labert ud. Hvis du vil have en mere nuanceret smag ud af sovsen, kan jeg anbefale at svitse fintsnittet spidskål sammen med løgene og lade begge dele karamellisere sammen. Længere tid på lavere varme giver bedre resultater. Det er desuden en udmærket generel basis for mange andre saucer der ellers er rodfæstet i løg.

[–] MBech 2 points 2 weeks ago (1 children)

Smagte det ligeså vanvittigt som det ser ud?

[–] EvilCartyen 3 points 2 weeks ago* (last edited 2 weeks ago)

Jamen det smagte godt :) Jeg har haft svært ved at finde en måde at lave tofu på som mine børn gider spise, men det her var indtil videre det mest vellykkede forsøg. Jeg skal lige finde en marinade der får det til at smage af lidt mere....

Løg-svampesaucen var super vellykket og nem at lave, så den får klar genvalg. Det var grundlæggende 1 stort løb skøret i 8.-dele, svitset på panden sammen med nogle tørrede svampe, og så en bouillon der fik lov at reducere ind sammen med soja, lidt risvinseddike, og en smule fiskesauce. Den var der noget umame-power i!