this post was submitted on 14 Nov 2024
8 points (100.0% liked)

Mad og drikke

64 readers
1 users here now

For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!

Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.

Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 1 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.

founded 1 year ago
MODERATORS
 

Lavet delvist efter opskriften fra School of Wok: https://www.youtube.com/watch?v=Qyb_x5_f7nU

Kyllingen er lavet på samme måde (små kyllingestrimler marineret med 1 spsk lys soya, 2 tsk sesamolie og 1/2 tsk sukker mens resten forberedes) men jeg har skiftet grøntsagerne ud med løg, spidskål, gulerod, forårsløg og hvidløg.

I sovsen der tilsættes til sidst har jeg tilsat 1 spsk shaoxing risvin, som er uundværlig i kinesisk madlavning, og som også findes i de fleste andre opskrifter på chow mein.

I forhold til ingredienserne er der 3 (4 inklusiv ægnudler), som du ikke finder i normale butikker, og nok må i et asiatisk supermarked for eller købe det på nettet:

  • Lys (kinesisk) soya
  • Mørk (kinesisk) soya
  • Shaoxing risvin

Lys og mørk soya kan godt erstattes af en japansk soya (kikkoman), men det bliver ikke det samme resultat. Jeg vil anbefale Lee Kum Kees soyaer. Shaoxing risvin kan erstattes af tør sherry, men det bliver heller ikke helt det samme.

top 2 comments
sorted by: hot top controversial new old
[–] SorteKanin 3 points 3 months ago (1 children)

Det ser godt ud, det ligner til forveksling det man får i restauranterne vil jeg sige!

[–] President_Pyrus 3 points 3 months ago

Og det er er bestemt billigere at lave (per portion), og det smager glimrende.

Man behøver heller ikke en wok. Jeg har faktisk en ~~fladbundet~~ wok af carbonstål hvor jeg har formået at slå bunden skæv, så jeg brugte min De Buyer carbonstål pande, og der får man også et godt resultat.