Nyheder
For alle nyheder, hvad end de måtte omhandle.
Regler
1. Brug artiklens titel
Titlen på indlæg skal være titlen på nyhedsartiklen der linkes til. Du må dog gerne oversætte titlen hvis den ikke er på dansk, så længe oversættelsen er retvisende. En alternativ titel (fx i tilfælde af clickbait) eller vigtig supplerende information kan angives i kantede parenteser. Fx: "Clickbait titel [Beskrivende titel]". Dette sikrer at titlen på artiklen ikke er misvisende.
2. Brug ikke tekstfeltet ("body")
Link udelukkende til artiklen og brug ikke tekstfeltet ("body" på engelsk). Hvis du vil tilføje noget, så skriv en kommentar. Dette sikrer at debatten foregår fra et neutralt synspunkt der tager udgangspunkt i artiklen, og ikke en bestemt vinkling skrevet i tekstfeltet. Undtagelse: Det er tilladt at dele et referat af en artikel bag betalingsvæg i tekstfeltet.
3. Kun nye artikler
Artikler skal være mindre end en uge gamle. Dette sikrer at artikler faktisk er nyheder.
4. Debat-indlæg og andet skal markeres
Det er tilladt i et begrænset omfang at indlægge artikler der ikke som sådan er nyhedsartikler og ikke er skrevet af avisens ansatte (fx debat-indlæg eller læserbreve), men sådanne artikler skal markeres med [Debat] el. lign. mærkat i titlen af indlægget inden titlen på artiklen. Dette sikrer at brugere er klar over den potentielle højere bias der kommer fra debat-indlæg og sikrer at debat-indlæg ikke bruges til at skubbe en agenda.
Husk også at følge Feddit.dks generelle regler.
view the rest of the comments
Jeg kan ikke rigtig se hvordan det hænger sammen. Har vi gjort det meget dyrere for landmænd/producenter at producere mad? Hvis de producerer mindre, så koster det vel også mindre at producere.
Jeg tror fokus på madspild er noget forbrugerne får at vide - det er vel ikke noget producenterne bekymrer sig så meget om (hvorfor skulle de?). De vil vel bare gerne producere lige så meget som der er behov for.
Jeg tror mere det er den internationale situation og inflation, men også en masse fødevareproducenter der øjner deres snit til at skumme fløden en del.
Jeg forstår godt hvor du kommer fra, men her er jeg slet ikke enig. Hvis du kigger på profit og kapitalisme så er "economy of scale" den vigtigste rolle i alt det her. Stk prisen bliver billigere når du skallere op. Men hvis du som fødevare producent skal betale for co2 (direkte eller indirekte via f.eks gødning) så er min teori at det kan oversættes ret direkte til at de nu må betale for deres egen overproduktion/madspild hvilket de ikke før har skulle på samme måde. Jeg ser det egentlig som en god ting at tingene er ved at vende da overproduktion af mad for profit er grotesk.
Ja det tror jeg at vi har, men det er netop det min toeri/ide går ud på. Det er indirekte. Der er meget bureaukrati og dokumentation du skal have styr på som fødevareproducent og det har en "fast" pris uanset hvor meget eller lidt du producerer. Dokumentation og rapporter skal altid laves.
Hvis grøn omstilling og fokus på mindre madspild gør at "economy of scale" strategi ikke længer virker som den plejer og opskalering kan absorbere prisen for bureaukrati og dokumentation så er der kun en vej tilbage og det er at priserne for forbrugerne stiger. Det er globalt jeg mener det er et "problem" og ikke kun i dk. Som sagt så synes jeg det er en god ting med grøn omstilling, men innovation for at producere mad på nye, og måske mindre lokale måder så jeg gerne komme lidt hurtigere.
Men er der reelt en CO2 skat endnu? Jeg har kun hørt om en CO2 skat på landbrugsdyr der træder i kraft i 2030, men det er jo ikke endnu så der forklarer jo ikke stigningen (kun måske hvis landbruget allerede nu har lagt om for at undgå udgiften, men den rammer jo alligevel mest kun kød og mejeri tænker jeg? Så hvorfor stiger alt det andet?)
Men kan også sagtens være jeg bare er uinformeret omkring hvilke afgifter der findes. Er der måske noget på EU niveau?
Som jeg skrev så mener jeg primært de indirekte co2 omkostninger. Det kan være i form af energipriser til maskiner og produktionsanlæg. Fodder til dyr bliver dyrere af mange af de samme grund som menneskeføde. Gødning har afgifter (hvor meget de er ændret inden for de seneste år er jeg usikker på). Der er også et samlet pres på for at reducere co2 hvilket kan øge omkostningerne for omlægning og udvikling. Der er mange faktorer som spiller ind, og derfor så tror jeg ikke at det alene er en bestemt gruppe som skummer fløden. Jeg tror mere på at det er et symptom på en stor omvæltning i vores måde at forbruge på hvilket ændre priserne et sted (primært energi og co2) og det har så en uproportionel stor effekt på fødevarerpriser et andet sted.