TDCN

joined 2 years ago
MODERATOR OF
[–] TDCN 4 points 1 day ago

Årsløn for en person = 0,5 millioner.

Tror endda det er meget lavt sat. Som tommelfingerregel regner jeg altid med 1 mio per ansat da der skal betales feriepenge, pension, forsikringer etc oveni...

Men ja enig med resten at det faktisk ikke er så megeted 14.6 mio

[–] TDCN 2 points 4 days ago

Har haft ferie hele ugen så det har været rigtig dejligt. Føler virkelig jeg har nået meget på denne ene uge. Jeg har både nået at lave nogle husprojekter og også rode lidt med hobby ting og hygget med kæresten så det har været rigtig dejligt.

[–] TDCN 3 points 1 week ago

Tror at Profiteroles er fransk (du må ikke tage mig på ordet), men den tyrkiske måde at servere dem på er med langt mere chokoladesovs en den gennemsnitlige opskrift du ellers finder.

[–] TDCN 2 points 1 week ago

Efter snart 10 år og rundt regnet godt over 300 rugbrød bagt så tror jeg godt jeg forsigtigt tør kalde mig professionel, men det er så kun indenfor lige precis mit eget rugbrød 😅

[–] TDCN 4 points 1 week ago* (last edited 1 week ago)

Tusind tak 😄 jeg er også meget stolt af mit rugbrød generelt. Har bagt i snart 10 år så har efterhånden fået godt styr på det. Følger nu mest bare min opskrift til punkt og prikke og så virker det for det meste. Men det med surdej er stadig ret nyt for mig men efter at have forhørt mig med et andet (nyt) familiemedlem hvor jeg har fået nogle små tips og tricks så kører det altså bare rigtig godt. Hvis der er interesse så kan jeg opdatere/forny min opskrift

Brød guillotine

Haha fedt. Kender den nu mest som en "brød maskine". Den er vidunderlig og helt fantastisk når man skal skiveskære et helt rugbrød. Den skal bare være fuldstændig skarp.

16
submitted 1 week ago by TDCN to c/nyheder
[–] TDCN 7 points 1 week ago (4 children)

Nåh ja jeg fik også lavet rugbrød i går som jeg så lige har skiveskåret og gjort klar til fryseren.

Er begyndt at bruge surdej så måske min opskrift har brug for en opdatering så i kan være med også.

[–] TDCN 3 points 1 week ago (2 children)

Fordelen ved hjemmelavet er at man selv kan styre mængden af sukker og vi skærer konsekvent 20-25% af sukkeret på alle desertopskrifter og synes ofte stadig at det er for sødt. Forstår virkelig ikke hvordan folk kan spise noget så sødt.

Anyway... Desserten her smagte hamrende godt. Vandbakkelsernr er uden sukker og cremen kun minimalt sød og størstedelen af sødmen kommer fra de odense mørk chokoladeknapper vi brugte til sovsen.

[–] TDCN 10 points 1 week ago

It took my brain way longer than I want to admit to figure out, what is wrong with that line... I gues my brain just autocorrected it for me without me even knowing.

[–] TDCN 11 points 1 week ago (5 children)

Google skal fandeme ikke bestemme hvad jeg bruger min hardware til 🤬 hvilket parti skal man stemme på for at hjælpe stoppe alt det her? Er der der overhovedet nogen fornuftige tilbage som ikke bare bukker forover og siger ja tak til til de store techgiganter.

[–] TDCN 7 points 1 week ago* (last edited 1 week ago) (4 children)

Lavede dessert med kæresten i går i anledning af hendes fødselsdag. Cremefyldte Profiteroles (vandbakkelser) I chokoladesovs, på tyrkisk manér.

12
submitted 2 weeks ago* (last edited 2 weeks ago) by TDCN to c/nyheder
 
 

... Or not... I need help with a sanity check.

Tl;dr. Yes it is expensive but is it actually a good grinder?

I'm so ready to pull the trigger for a buy once, cry once, purchase decision for a new grinder and i have been looking for a solidly build, European made, all purpose coffee grinder to replace my ageing Nivona Cafe Grano 130 (aka Capresso Infinity)

I have been looking around a lot and in a previous post where I asked about this Eurika was suggested and it feels like the best option for me among the bunch.

But this is a lot of money so before buying I need to know if what I'm about to do isn't completely stupid.

I want a single dose grinder with low retention since i change beans and brew method frequently. I love to experiment with all roast types so the grinder should be able to have some good all purpose burrs. I don't intent to have multiple burr sets or multiple grinders. I just want one that can do everything to a decent level (no perfectionism needed) and the grinder should last me a lifetime if possible.

I mainly brew with 3 methods. French press, pour over, and moka pot. I occasionally dabble with Turkish coffee but I have always just purchased pre ground for that but a grinder that can go towards that is interesting but not strictly necessary.

I have no need for espresso grind levels at the moment but since this is a by once grinder who's to say I won't own a small espresso machine in 5 years, so not needing to buy a new grinder for that is appealing.

The main reason i want to upgrade is the fact that my current grinder produces very uneven grinds with a lot of fines and some coarse bits at the same time making my French press bitter and my pour over and moka pot clog up easily. Tbh. I find the unevenness on par with a good blade grinder. Lighter roast coffees works the best but the uneven grind makes for what I feel is under extraction since it lacks sweetness even though I grind relatively fine, long brew time and high temps. I would love to get more clarity out of my beans and taste the more fruitier and sweeter notes. Darker roasts just turn bitter and muddy no matter what i do.

With those needs in place I narrowed it down to the Eurika mignon single dose pro or the mignon zero 65 all purpose which quite a lot cheaper.

The Pro is interesting to me because of the new type burrs that should last forever and the exceptionality low retention. It should also have an antistatic system.

Only downside I can find myself is the very small hopper of 45g. For daily use i grind only 30g of coffee for my French press which is fine, but when i have guests i pull out the big boy brewer where i need to grind 60g - 80g. It is rare i need it and tbh. i can easily live with just grinding 2 times.

So please help me out. Should I just go cry and buy the mignon zero pro or is the mignon zero 65 All purpose just as good or, have i missed some other grinder where the value is much better and my money better spent.

Thank you.

 
 

She just loves playing fetch.

36
submitted 2 months ago by TDCN to c/dyr
 

 

Fandt en tilfældig tom indmurings dåse i vægen under renovering... Og det er endda lavet af proffesionel elektriker for 40 år siden. Utrolig godt gemt, men nu er alle ude af dåsen!

 

Da min kæreste og jeg for et år siden flyttede i hus er vi også blevet medlem af en lille boligforening for området som dækker over ca 80 rækkehuse.

Som titlen antyder, så forgår den daglige kommunikationen inde på Facebook og jeg er efterhånden ret træt af at det er den eneste (i praksis) måde at komme i kontakt med naboerne på. Der er også et intranet (probo) men det bliver kun brugt til officielle dokumenter og indkaldelse til generalforsamling etc. På Facebook forgår alt andet så som events, og hurtige spørgsmål. Jeg er bare træt af at alle opslag skal godkendes og jeg har nu ventet 2 dage på at en administrator skal godkende mit opslag og der er ærligtalt lidt sløvt. Facebook fungere heller ikke ordenligt i browseren på telefonen og jeg nægter at installere Facebook appen. Folk burde efter min mening stoppe med at bruge Facebook, men jeg kan også godt forstå at folk måske ikke kender alternativer.

I lyset af verdenssituationen og en generalforsamling om en månedstid så tænkte jeg at jeg ville slå et lille slag for at flytte til noget andet. Det er nok svært at overbevise alle naboerne, men jeg synes jeg i det mindste ville give det et kort forsøg nu hvor chancerne er gode og folk måske nære til at migrere væk fra USA tjenester.

Jeg tænker at hvis jeg på nogen måde skal lykkedes så bliver eg nødt til at have et konkret forslag til et alternativ, men jeg kender heller ikke noget godt alternativ hvorfor jeg nu spøger jer om i kender noget som er relativt nemt at finde ud af for almindelige mennesker samt ikke er besværligt at komme i gang med mht, hosting og maintenance hvilket vi nok helst vil undgå selv at stå for.

view more: next ›