this post was submitted on 28 Sep 2025
17 points (100.0% liked)

Mad og drikke

115 readers
3 users here now

For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!

Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.

Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 10 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.

founded 2 years ago
MODERATORS
 

Jeg eksperimenterer stadig med den helt rigtige pizza.

Jeg er begyndt at bruge en røremaskine, hvilket er virkelig nice, men jeg stødte så ind i et nyt problem, nemlig at dejen blev meget varm efterhånden som den kører i maskinen. Det gør at dejen hæver alt for meget og dybest set går i stykker inden den når at køle ned i køleskabet til langtidshævning natten over.

Så for at fikse det er jeg begyndt at fryse mit mel og brug køleskabskoldt vand - så holder dejen temperaturen selvom den bliver kørt meget i maskinen. Så er jeg også begyndt at bruge en tipo 00 mel, hvilket jeg også tænker hjælper på det. Resultatet blev meget godt (selvom den blev lidt våd men det var kun fordi vi var lidt for overivrige med fyldet 😅).

you are viewing a single comment's thread
view the rest of the comments
[–] SorteKanin 5 points 1 week ago (2 children)

Jeg prøvede for nogle måneder siden at lave surdejsbrød og det er da lækkert nok, men alt for besværligt og uregelmæssigt til at det er noget jeg gider 😅.

Jeg har aldrig prøvet surdej til pizza.

[–] Klorofyl 4 points 1 week ago

Du har ret i at det er besværligt. Men imo får pizzaen ogås lige en stjerne ekstra når det lykkes :) Din pizza ser god ud btw.

[–] Tralle 4 points 1 week ago

Efter min mening smager det langt bedre når pizzadejen er på surdej