this post was submitted on 15 Jun 2025
12 points (100.0% liked)

Forskning og Videnskab

130 readers
15 users here now

Dansk

Dette fællesskab er dedikeret til formidling og diskussion af primært dansk forskning og videnskab, eller forskning som har interesse for danskere eller Danmark i al almindelighed.

Der må postes på alle nordiske sprog, alle rigsfællesskabets sprog, samt på engelsk.


English

This community is dedicated to the dissemination and discussion of primarily Danish research and science, or research that is of interest to Danes or Denmark in general.

Posts may be made in all Nordic languages, all the languages of the Danish Realm, as well as in English.

founded 2 years ago
MODERATORS
top 2 comments
sorted by: hot top controversial new old
[–] Klorofyl 8 points 20 hours ago (1 children)

Synes det er top spændende at der puttes så meget energi og forskning i at skabe gærtyper der kan fermentere uden at danne alkohol. Og så har Mikkel måske en en god pointe. Måske bør man se alkohol frie øl lidt som veganermad: Ligesom man ikke nødvendigvis skal prøve at få vegansk mad til at ligne og smage af kød, bør man måske heller ikke forsøge at få alkohol frie øl til at smage af øl med alkohol. Det kan være man skal se det som et mere selvstændigt produkt, der kan noget andet. Håber der indenfor en overkommelig tidsramme kommer gærtyper på markedet, der gør, at jeg her hjemme kan lave alkoholfrie øl ved stuetemperatur :)

ps. Øllen der nævnes i artiklen, er imo en af de bedste alkoholfrie øl. Der er virkelig smag for pengene.

[–] letraset 8 points 18 hours ago* (last edited 18 hours ago)

Brooklyn Special Effects er en virkelig god øl, som jeg nød så sent som i går aftes til noget krydret mad. Den var perfekt.

Af andre rigtig gode (efter min mening) alkoholfrie øl, vil jeg nævne:

  • Lucky Saint både deres Hazy IPA og Unfiltered Lager får en stor thumbs up fra mig.
  • Erdinger Alcoholfrei, der markedsføres som en sporty thirst quencher.
  • Alt fra Big Drop, jeg ved dog ikke hvor nemme de er, at få fat på i Danmark.
  • Guinness 0.0. Hvis man ikke er til Guinness til at starte med, er det nok ikke noget man skal kaste sig ud i, men den er overraskende god for en dåsestout.