this post was submitted on 09 Mar 2025
28 points (100.0% liked)

Mad og drikke

79 readers
48 users here now

For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!

Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.

Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 1 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.

founded 1 year ago
MODERATORS
 
top 11 comments
sorted by: hot top controversial new old
[–] President_Pyrus 6 points 9 hours ago

Nu da jeg delte pizzadejen i går, måtte jeg vel hellere også dele den færdige pizza :)

Når jeg laver pizza, bliver det næsten altid kartoffelpizza. Det er ubetinget min yndlingspizza, og man får virkelig ikke en ordentlig en af dem udover på enkelte pizzeriaer herhjemme. Fyldet er mascarpone, italiensk skinke, tynde kartoffelskiver, frisk mozzarella, rosmarin, salt, peber og olivenolie.

[–] kungen@feddit.nu 5 points 8 hours ago (1 children)

Den ser ut som flødekartofler with extra steps. Gött!

[–] President_Pyrus 3 points 8 hours ago

Ja, det er vel ikke helt forkert. Men det fungerer altså virkelig. Jeg kommer dog ikke til at kaste mig ud i jeres banan og karry pizza ;)

[–] Sort_banan 5 points 8 hours ago (1 children)

Hvilken opskrift bruger du til dejen? Og hvordan bager du den?

[–] President_Pyrus 3 points 8 hours ago (3 children)

Jeg brugte Adam Raguseas fremgangsmåde (som bestemt ikke er en opskrift, men en vejledning i at lave den på gefühlen): https://www.youtube.com/watch?v=9C5SpmnHI3Y

Og jeg bagte den på den pizzasten, som fulgte med min elendige miniovn. Min ovn går kun op til 230 grader, så bunden bliver ikke særlig god. Hvis du har en ordentlig ovn, og tænker at du vil skaffe en pizzasten, så mener jeg faktisk at bagestål virker bedre - jeg har bare ikke plads til et i min ovn. Jeg mener at @SorteKanin@feddit.dk har et bagestål. Det kan være at han kan bekræfte at de fungerer bedre end sten?

[–] SorteKanin 5 points 8 hours ago

Du kan ikke komme meget højere end 300 grader i en hjemmeovn, men en professionel ovn er meget varmere men bruger dog sten. Stål overfører varme hurtigere end sten, så du kompenserer for den lavere temperatur ved at overføre varmen hurtigere gennem stålet.

Så altså du ville aldrig bruge stål i en professionel pizza ovn, fordi du ville have en højere temperatur, men i en hjemmeovn giver det rigtig god mening.

[–] Tralle 3 points 7 hours ago* (last edited 7 hours ago) (1 children)

Har du en støbejernspande der kan gå i ovnen (du kan evt skrue håndtaget af hvis det er træ) så er det en god måde at gøre det på i ovn.

Men kan eksperimentere med varme panden på kogepladen og bruge grill i ovnen også.

[–] President_Pyrus 1 points 6 hours ago

Det kunne faktisk godt være at jeg skulle eksperimentere med min støbejernspande. Det er dog en fra Lodge, så den har ret høje kanter, og bliver nok besværlig at få en pizza med fyld ned i.

[–] Klorofyl 1 points 7 hours ago

Jeg bruger bagejern. Lavede også en tråd om dets tilblivelse for et stykke tid siden.

Jern, støbejern og rustfrit har forskellige varmeledningsevner. Jern den bedste, så støbejern og så rustfrit stål. Jeg bruger en plade på 8 mm af rent jern, og det fungere ret godt i min ovn der desværre ikke bliver mere end ca 280 grader.

https://da.m.wikipedia.org/wiki/Specifik_varmeledningsevne

[–] meldrik@lemmy.wtf 4 points 8 hours ago (1 children)

Det er bare klasse det der!

[–] President_Pyrus 4 points 8 hours ago

Ja, det er simpelthen bare så lækkert!