— Spoonula — bruger den stort set dagligt, og ville ikke være foruden.
— Global G5 nakiri ("grøntsagskniv") — nok lidt kontroversielt, men efter min mening er det den ultimative køkkenkniv. Jeg bruger den til 99% af alt jeg laver i køkkenet der kræver en kniv.
- Krumningen på ægget er perfekt til både op/ned hakning, og "rullende" hakning (spidsen bliver på skærebrættet); ingen del af ægget er lige, så der er ingen ubehagelige "dead zones" når kniven møder skærebrættet ("klonk!").
- Vinklen på ægget ift. skæftet (og dermed spidsens placering ift. skæftet) betyder at man ikke skal bukke håndleddet i unaturlige retninger for at hakke — omdrejningspunktet er perfekt.
- Det høje blad, kombineret med de gode vinkler, gør at man aldrig kommer til at snitte lidt af knoerne (ind med de fingerspidser!) når man hakker.
- Æg der går helt til hælen betyder at man rent faktisk kan slibe kniven.
- Indhak mellem skæfte og blad gør det nemt at holde kniven korrekt (tre fingre på skæftet, langefinger i hak, tommel og langefinger holder om bladet).
- Perfekt balanceret.
- Ingen dele i træ, så den overlever hvis nogen ved en fejl kommer til at give den en tur i opvaskeren.
- Eneste minus er stålets kvalitet, men værre er det heller ikke.
- På ~25 år har jeg en enkelt gang haft en der knækkede. Den nye er nok ~12 år gammel nu, og er stadig fantastisk.
— En god, stor madpincet.
— Det er ikke lykkedes mig at skaffe én endnu (og nok lidt mere grill end køkken), men har hørt fra flere venner at en sydafrikansk BBQ tang (ofte kaldet "braai tongs") skulle være det bedste i hele verden: eksempel 1 / eksempel 2 / eksempel 3. Tror vist det er noget med at sakse-designet giver udveksling, og bidrager til både bedre greb om maden, samt større åbning i business-enden for mindre åbning i bruger-enden. YMMV.
Hvis jeg skulle vælge én af ovenstående var det G5'en, men det er sikkert ikke alle der ville være enige. Derfor er bedste bud til must-have på ovenståen liste en Spoonula 🥄😍