this post was submitted on 31 Jul 2025
10 points (100.0% liked)

Mad og drikke

113 readers
1 users here now

For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!

Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.

Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 10 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.

founded 2 years ago
MODERATORS
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk .

God lille-fredag og bon appétit!

top 26 comments
sorted by: hot top controversial new old
[–] Klorofyl 11 points 1 week ago (3 children)

Har spist på en Etiopisk restuarent i Holbæk i løbet af ugen. Det var meget interessant at prøve noget nyt og nye smage. I får slf lige et billede:

Brødet er lavet af noget græs og surdej. Det er ret syrligt, hvilket først virker underligt. Men man opdager hurtigt at det passer perfekt til de tunge smage resten af måltidet byder på.

Ellers har jeg lavet ramen med kombo tang. Lavede fonden både med tang og kylling. Havde håbet på at få en klar fond. Det blev det dog overhoved ikke. Æggene er fra egne, fritgående høns.

[–] Underbroen 4 points 1 week ago (1 children)

Jeg elsker injera og kombinationen med de mange saucer!

Det er godt nok en flot ramen og lyder som en virkelig lækker fond.

[–] Klorofyl 1 points 1 week ago

Jeg elsker injera og kombinationen med de mange saucer!

Det er helt klart heller ikke sidste gang jeg prøver det. Og fedt du lige skrev "injera". Havde glemt hvad det hed :)

Det er godt nok en flot ramen og lyder som en virkelig lækker fond.

Mange tak 😁

[–] bobslaede 3 points 1 week ago

Det ser virkelig lækkert ud!

[–] Tralle 3 points 1 week ago* (last edited 1 week ago) (1 children)

Spændende! Jeg ved ca intet om det afrikanske køkken ud over det ikke er ret udbredt i Danmark 🙂

Din ramen ser da super godt ud!

Ramen er et monster! Du kan gå fuldstændig all in på kogetider, % reduktion, temperaturer og alt muligt. Det kan hurtigt blive et kæmpe projekt. Jeg skal ikke sige mig fri fra at det måske stak lidt af for mig en overgang.

Jeg har kogt fond på alt fra hønsefødder til pighvar og skovsnepper.

Købt kombu, katsubushi og miso i dyre domme.

Smadret en pastamaskine på nudlerne (som jeg bestemt anbefaler at lave selv)

Elsker ramen!

Der findes en del typer af ramen hvor man ikke tilstræber klar fond, tvært imod. Så det er vel ikke en bug, blot en feature at din fond ikke var klar 😄

Der må efterhånden være nogle svampe i skoven, mange af dem gør det, efter min smag, rigtig godt som ramen topping.

[–] Klorofyl 1 points 1 week ago (1 children)

Din ramen ser da super godt ud!

1000 tak :)

Smadret en pastamaskine på nudlerne (som jeg bestemt anbefaler at lave selv)

Det troede jeg faktisk slet ikke at man kunne pga den mega tørre dej. Kræver det ikke nærmest en professionel maskine?

blot en feature at din fond ikke var klar

ja ved godt de ofte ser sådan ud. Den rammer faktisk så godt at man skulle tro at det var intentionelt og at jeg var ret god til det. haha.

Jeg har kogt fond på alt fra hønsefødder til pighvar og skovsnepper.

Lyder virkelig spændende. Er der noget af det der stod ud som en uventet stor succes? Har du en yndlings?

Jeg har et par der for mig stikker helt af. Det er omstændigt da det kræver egne dyr. Den ene er fond kogt på mange hønseskrog fra egne høns der bare går og spiser hvad de nu kan finde på vores grund. Smagen er af en anden verden end hvad man er vant til. Den anden er svine-rygsøjle-suppe fra egne mangalitzasvin. Skar rygsøjlen ud med kødrester på og brunede det i ovnen og kogte det godt igennem. Igen er smagen af en helt anden verden i forhold til hvad du kan opdrive i supermarkedet.

[–] Tralle 1 points 1 week ago* (last edited 1 week ago) (1 children)

Det går lige med kvalitets pastamaskine. Kan du finde en marcato af ældre dato er de bedre end de nye, og så må man ikke tage for mange "trin" af gangen.

The book of ramen indeholder gode opskrifter på nudler (og alt andet ramen relateret) som man kan lave selv. https://docs.google.com/document/d/1qLPoLxek3WLQJDtU6i3300_0nNioqeYXi7vESrtNvjQ/mobilebasic

Jeg bruger hans "Sapporo Style" nudler. Brug en mel med meget protein, eg manitoba så går det fint uden det "vital wheat"

En del film på YouTube med processen med at lave nudlerne

Pighvar er godt, fonden på den har en ekstrem god konsistens også selv om du blander den med dashi, jeg lavede en tare på lidt lysere miso med citron i, det var godt!

Du må prøve at lave en tonkotsu på den møffe næste gang 🙂 (pls sig den hed Ul(d)la eller Ul(d)rik)

[–] Klorofyl 2 points 1 week ago

Mega fed bog.

tonkotsu

Har længe haft lyst men ikke haft tiden ( tålmodigheden ).

Havde tre uldgrise. Ornen hed ul(d)rik. søerne hed noget så uopfindsomt som trunte og asta.

[–] bobslaede 8 points 1 week ago

Vi lavede en kæmpe portion dhal den anden dag. Det smager super!

[–] President_Pyrus 6 points 1 week ago (1 children)

Jeg fik sgu lige købt mig en kalveculotte til halv pris i Rema, så det bliver aftensmaden i morgen. Mon ikke en rødvinssauce og en form for ovnkartofler vil være et hit som tilbehør.

[–] SorteKanin 3 points 1 week ago (2 children)

kalveculotte til halv pris i Rema

Var det sådan en madspild nedsat pris? Synes sjældent jeg ser dem gå ned til halv pris.

[–] President_Pyrus 2 points 1 week ago (1 children)

Ja, den udløber i morgen.

[–] SorteKanin 2 points 1 week ago (1 children)

Jeg må prøve at gå på jagt i min lokale Rema tæt på lukketid og se om jeg også kan finde nogle kup... men jeg skal se det før jeg tror det. Men heldigt fundet for dig! :)

[–] President_Pyrus 2 points 1 week ago

Det gælder også om at vide hvornår de tjekker datoer. Nogle gør det om morgenen og andre om aftenen. Min gør det om morgenen, så når jeg har fri handler jeg ofte ind til dagen om morgenen.

[–] djmikeale 2 points 1 week ago* (last edited 1 week ago) (1 children)

Jeg så simpelthen en af deres supreme striploin til 99 i dag. Ville have købt den, hvis ikke jeg allerede havde planer, eller hvis den kunne have holdt sig i længere tid end d.d.! Tror normalt sådan en basse koster 200+ kroner.

Så det kan godt ske, hvis man er heldig!

[–] SorteKanin 2 points 1 week ago (1 children)

eller hvis den kunne have holdt sig i længere tid end d.d.!

Kan man ikke komme sådan noget i fryseren? Altså det er tæt på sidste dato men... det holder vel stadig længe i fryseren? 🤔

[–] djmikeale 2 points 1 week ago* (last edited 1 week ago)

Det kan det i hvert fald! Men det kræver man har plads i fryseren. Jeg har dog fryseren fyldt op til randen med andre lækre sager 😉

Nu når jeg tænker over det, kunne jeg måske have sous-vide'et den og så lagt den i køleskabet til brug i morgen!

[–] Urt 6 points 1 week ago* (last edited 1 week ago) (1 children)

Min datter kom farende ind, smilene som en solskinsdag og holdte et tyrkist æg frem mod mig - til stor lykke har vores grønlæggerhøne lagt sit første æg, så nu begynder det virkelig at se fint ud, med alle de farver på æggekarrusellen (som iøvrigt er en genial lille opfindelse)

1000001780

[–] Tralle 3 points 1 week ago (1 children)

Det er lidt af en moppedreng det ene af de æg!

[–] Urt 3 points 1 week ago

Ja "det er en syg høne der har lagt det æg" mistænker en dobbelt blomme

[–] Tralle 6 points 1 week ago* (last edited 1 week ago) (1 children)

Mine vagtler er begyndt at lægge æg i stor stil, de er så smukke de vagtelæg

Det er en lidt vild voliere vi har til dem, så det er lidt som at lede efter påskeæg da man var barn at finde de æg 🙂

Og så har den første af vores høns bestemt sig for at begynde at lægge æg! Så mangler de 5 andre bare at komme igang🙂

Kæmpe optur!

Glæder mig til at eksperimentere lidt med de vagtel æg. De bliver sjove som mini solæg og på ramen.

[–] Urt 2 points 1 week ago (1 children)

Jeg har en lille drøm om at have vagtler i mit drivhus næste år, synes de nogle herlige små fugle og æggene er så fine

[–] Tralle 4 points 1 week ago* (last edited 1 week ago) (1 children)

Vi har jumbo vagtler, de er ret flyvske, men det er nok fordi de har rigtig meget plads. Ved ikke om de ville gå så godt i et drivhus.

De siger de kinesiske er gode i drivhuset. Kyllingerne er mikro små. Sakset fra Google:

[–] Urt 3 points 1 week ago

De er da svære at stå for 😍

[–] djmikeale 4 points 1 week ago

Efter at have levet af rester fra stor fest i weekenden (højreb, flødekartofler, bearnaisesovs, 3 forskellige slags desserter), fik jeg en pizza til aftensmad i dag. Det var himmelsk.

[–] Nangijala 1 points 1 week ago

Urgh alle jer med seje æg 😫 jeg er SÅ misundelig!