Mad og drikke

64 readers
1 users here now

For billeder, spørgsmål, diskussioner og alt relateret til mad og drikke - lige hvad madhjertet begærer!

Opslag på fællesskabet skal være relateret til mad eller drikke, og opslag og kommentarer skal altid overholde feddit.dk's regler.

Hvis du har problemer med at uploade dit billede er det nok større end 1 MB (lagerplads er dyrt). Prøv eventuelt at konvertere billedet til webp, eller upload til catbox.moe i stedet og post et link til billedet i stedet for at uploade det.

founded 1 year ago
MODERATORS
1
 
 

Kiggede på dåsen og lagde mærke til at der var sukker i. Tænkte at det ikke kunne forregne sig med at det er 0 kalorier, men i næringsindhold fortegnelsen står der 4 kalorier pr. 100 ml hvilket giver 13,2 kalorier for en dåse.

2
10
submitted 2 days ago by AutoMod to c/mad
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk.

God lille-fredag og bon appétit!

3
17
Gule Ærter (feddit.dk)
submitted 6 days ago by President_Pyrus to c/mad
 
 

Gule Ærter er en af de fantastiske danske retter, som desværre er gået lidt i glemmebogen. Suppen er kogt på en ribbenssteg, som jeg havde i fryseren fra jul og en medister. Og det blev selvfølgelig serveret med en øl og dram!

4
9
submitted 1 week ago by AutoMod to c/mad
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk.

God lille-fredag og bon appétit!

5
12
submitted 2 weeks ago by AutoMod to c/mad
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk.

God lille-fredag og bon appétit!

6
22
submitted 2 weeks ago by nis to c/mad
 
 

Elsker når jeg har ork til at bage brød 😀 Det eneste problem med det her brød er at det er præcist lige så bredt som min længste brødkniv 😂 Tror bedst det klassificeres som et luksusproblem 🙂

7
7
submitted 3 weeks ago by AutoMod to c/mad
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk.

God lille-fredag og bon appétit!

8
11
submitted 1 month ago by AutoMod to c/mad
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk.

God lille-fredag og bon appétit!

9
10
submitted 1 month ago by AutoMod to c/mad
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke løst og fast om alt der har med mad at gøre.

Hvad har du lavet i ugens løb, og hvad står menuen på i weekenden? Uanset om menuen er pasta med ketchup eller créme brûlée, er man velkommen til at dele det

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver torsdag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk.

God lille-fredag og bon appétit!

10
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke om sine madkreationer og madoplevelser fra ugen der er gået (næste uges madplaner er dog også velkomne).

Uanset om det er pasta med ketchup eller en crème brûlée der har været på menuen, er man velkommen til at dele det!

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver søndag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk.

God søndag!

11
 
 

Ny Carbon steel pande er for vild! Det er min nye yndlings pande. Tror aldrig jeg komme til at bruge andet.

12
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke om sine madkreationer og madoplevelser fra ugen der er gået (næste uges madplaner er dog også velkomne).

Uanset om det er pasta med ketchup eller en crème brûlée der har været på menuen, er man velkommen til at dele det!

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver søndag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk.

God søndag!

13
 
 
14
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke om sine madkreationer og madoplevelser fra ugen der er gået (næste uges madplaner er dog også velkomne).

Uanset om det er pasta med ketchup eller en crème brûlée der har været på menuen, er man velkommen til at dele det!

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver søndag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk.

God søndag!

15
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke om sine madkreationer og madoplevelser fra ugen der er gået (næste uges madplaner er dog også velkomne).

Uanset om det er pasta med ketchup eller en crème brûlée der har været på menuen, er man velkommen til at dele det!

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver søndag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk.

God søndag!

16
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke om sine madkreationer og madoplevelser fra ugen der er gået (næste uges madplaner er dog også velkomne).

Uanset om det er pasta med ketchup eller en crème brûlée der har været på menuen, er man velkommen til at dele det!

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver søndag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk.

God søndag!

17
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke om sine madkreationer og madoplevelser fra ugen der er gået (næste uges madplaner er dog også velkomne).

Uanset om det er pasta med ketchup eller en crème brûlée der har været på menuen, er man velkommen til at dele det!

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver søndag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk.

God søndag!

18
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke om sine madkreationer og madoplevelser fra ugen der er gået (næste uges madplaner er dog også velkomne).

Uanset om det er pasta med ketchup eller en crème brûlée der har været på menuen, er man velkommen til at dele det!

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver søndag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk.

God søndag!

19
20
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke om sine madkreationer og madoplevelser fra ugen der er gået (næste uges madplaner er dog også velkomne).

Uanset om det er pasta med ketchup eller en crème brûlée der har været på menuen, er man velkommen til at dele det!

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver søndag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk.

God søndag!

21
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke om sine madkreationer og madoplevelser fra ugen der er gået (næste uges madplaner er dog også velkomne).

Uanset om det er pasta med ketchup eller en crème brûlée der har været på menuen, er man velkommen til at dele det!

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver søndag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk.

God søndag!

22
 
 

opskrift på tofustykkerne. Det er super nemt, og ja de er stadig sprøde selv om de har massere af lækker sovs på dem.

https://www.tablefortwoblog.com/pan-fried-sesame-garlic-tofu/

23
 
 

Lavet delvist efter opskriften fra School of Wok: https://www.youtube.com/watch?v=Qyb_x5_f7nU

Kyllingen er lavet på samme måde (små kyllingestrimler marineret med 1 spsk lys soya, 2 tsk sesamolie og 1/2 tsk sukker mens resten forberedes) men jeg har skiftet grøntsagerne ud med løg, spidskål, gulerod, forårsløg og hvidløg.

I sovsen der tilsættes til sidst har jeg tilsat 1 spsk shaoxing risvin, som er uundværlig i kinesisk madlavning, og som også findes i de fleste andre opskrifter på chow mein.

I forhold til ingredienserne er der 3 (4 inklusiv ægnudler), som du ikke finder i normale butikker, og nok må i et asiatisk supermarked for eller købe det på nettet:

  • Lys (kinesisk) soya
  • Mørk (kinesisk) soya
  • Shaoxing risvin

Lys og mørk soya kan godt erstattes af en japansk soya (kikkoman), men det bliver ikke det samme resultat. Jeg vil anbefale Lee Kum Kees soyaer. Shaoxing risvin kan erstattes af tør sherry, men det bliver heller ikke helt det samme.

24
19
submitted 3 months ago by SorteKanin to c/mad
 
 

Jeg har aldrig prøvet at lave wienerdej eller croissanter før så jeg synes det var på tide at give det et forsøg! Det var egentlig mest for at øve wienerdej så jeg kan bruge det til at lave kanelsnegle, men det må blive en anden dag.

Rimelig glad for resultatet, især taget i betragtning at det var første forsøg. De ser pæne ud, men indeni faldt de lidt sammen så de var ret skrøbelige og havde ikke en så pæn krumme, og var måske ikke helt bagt færdige heller pga. det. Men stadig lækre!

Før de kom i ovnen

Close-ups:

25
 
 

Dette er tråden, hvor man kan snakke om sine madkreationer og madoplevelser fra ugen der er gået (næste uges madplaner er dog også velkomne).

Uanset om det er pasta med ketchup eller en crème brûlée der har været på menuen, er man velkommen til at dele det!

Denne tråd oprettes automatisk af botten hver søndag kl 6.

Hvis du har spørgsmål til botten eller ønsker at bruge den på et fælleskab, så skriv til @President_Pyrus@feddit.dk.

God søndag!

view more: next ›